Utbildning för dig som vill bli instruktör eller hjälpinstruktör.

En längre utbildning, 10-30 dagar, för dig som vill bli auktoriserad instruktör, hjälpinstruktör eller en mer kompetent klättrare.

Utbildningsdagarna planeras in efter gemensamt samtal och sprids ut över några månader. Du kan själv besluta om du enbart vill vara i Sverige eller även utomlands för att få internationell erfarenhet. Vi går igenom grunderna, tränar och utgår från Svenska Klätterförbundets normerade kurser.

Sydsvergies Guidebyrå har 30 års erfarenhet av utbildning, coaching och utformning av utbildningsplaner för såväl för enskild person som skolor och myndigheter. Våra utbildningar är rätt  alternativ för dig som på ett effektivt och seriöst sätt vill utbilda dig inom klättring under en längre period.

Kursinformation

  • Boka tid för samtal och utformning av programmet du vill genomföra. En utbildning är som regel mellan 10-30 dagar och beroende på vad ditt mål är utforma vi gemensamt ditt program.
  • Kostnad per utbildningsdag är 4 200:- inklusive moms.

Auktoriserad instruktör

Använd alltid en auktoriserad instruktör. Att vara klippklätterinstruktör innebär att instruktören genomgått flera års utbildning, är examinerad av Svenska klätterförbundet och håller sin licens uppdaterad genom kontinuerlig utbildning. ‘Rock Climbing Instructor’ är en internationell standard under UIAA (den internationella organisationen för klättring och bergsbestigning “Union Internationale des Associations d’Alpinisme”) som kvalitetssäkrar instruktörers erfarenhet och kompetens.